B&W willen ‘op kleine schaal’ woningen bouwen aan Gravin Catharinaland in Leidschendam. Dit ondanks het feit van omwonenden dat afwijzen en de speeltoestellen die er nu staan willen behouden. De omwonenden worden gesteund door oppositiepartij GBLV die er een initiatiefvoorstel van heeft gemaakt voor de gemeenteraad.

Op het terrein stond tot 2013 een school. Nadat die was afgebroken richtte de gemeente het tijdelijk in met een speeltoestel en groen. Het terrein moest verkocht worden voor woningbouw of een woon-zorgvoorziening. In 2018 keerden omwonenden zich daar tegen. Men wilde de bestaande toestand handhaven.

B&W stellen nu dat de speelruimte blijft en in 2022 wordt opgeknapt. Meer speeltoestellen komen er echter niet. In plaats daarvan komen er in 2021 elders in de wijk speelvoorzieningen.

De kleinschalige woningbouw is bedoeld voor ouderen en andere ‘speciale doelgroepen’. Hoeveel woningen er zouden komen en van welke omvang melden B&W niet in een brief aan de gemeenteraad waarin ze de fracties om steun vragen voor het voorstel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter