Vorige week waren de afsluitende lessen van de Brede School in Leidschendam-Voorburg. Zo ook in de Heuvel, waar de naschoolse cursus Creatief met beton werd gegeven. De kinderen vonden het geweldig om van beton kunstwerken te maken en waren verrast door de mogelijkheden van dit materiaal.Meisjes en jongens uit groep 4, 5 en 6 maakten onder meer vazen en waxinelichtjeshouders van… beton!

In de Brede School Leidschendam-Voorburg worden de creatieve talenten van kinderen gestimuleerd. Zo ook bij de naschoolse cursus Creatief met beton. De kinderen waren enthousiast over en verrast door de mogelijkheden van beton. Docente Mechteld Kouwenhoven vertelt: “Kinderen weten niet zo goed wat ze kunnen verwachten van een materiaal als beton. Als ze het kennen is het van een gebouw of een groot kunstwerk. Maar al snel werd duidelijk welk plezier erin schuilt en dat is natuurlijk kliederen! Goed ingepakt in een schort en met handschoentjes aan lekker in de blubber. Dat vindt elk kind leuk om te doen!”

Cement is een veelzijdig materiaal dat zich makkelijk laat verwerken. Onder leiding van Mechteld Kouwenhoven hebben de kinderen meerdere betonnen kunstwerkjes gemaakt, die ze uiteraard ook mee naar huis mochten nemen. “We hebben onder andere een vaas gemaakt van een vaatdoekje gedoopt in beton. Dit legden we over een omgekeerde beker. En dan is het wachten op het resultaat, dit duurt een week. De les erna waren ze natuurlijk heel nieuwsgierig naar hun vazen. Soms gaat het ook wel eens fout, dat is dan een mooi leermoment voor iedereen. Zoals toen we een kaarsenhouder maakten. Doordat cement uitzet, kregen we de ledkaarsjes er niet meer uit. Ook als iets mislukt, kun je er iets van leren”.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter