De afdeling Stadsbeheer rijdt sinds enige tijd rond met een elektrische auto: een omgebouwde Volkswagen Transporter T5. Dit type voertuig is op de markt alleen in de dieselvariant leverbaar. Dat vond de gemeente niet duurzaam. In samenwerking met EV Europe in Delft is de Transporter als pilot omgebouwd naar volledig elektrisch.

De eerste proefritten zijn veelbelovend. De auto heeft voldoende actieradius en kan, in tegenstelling tot veel elektrische voertuigen, een behoorlijke aanhanger trekken. De wagen staat ‘s nachts binnen en wordt dan opgeladen. De benodigde energie wordt geleverd door de eigen zonnepanelen op het dak van de garage.

Het proefrijden gaat een half jaar duren. Een periode waarin het voertuig ook uitvoerig wordt getest. Daarna wordt geëvalueerd en bekeken of ook andere voertuigen van Stadsbeheer worden omgebouwd. Ook de personenauto’s van de gemeente worden stapsgewijs vervangen voor elektrische auto’s.

In oktober 2018 berichtte wethouder Nadine Stemerdink nog dat Stadsbeheer zelf benzineauto’s ging ombouwen naar elektrische voertuigen en daar zelfs al mee bezig was. Dat verhaal trok zij later in toen uit naspeuringen van Vlietnieuws bleek dat het niet klopte.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter