Het ene feest is nog niet voorbij, of het volgende evenement dient zich al aan. Maandag 29 april begint De Week van Ons Water. Hoogheemraadschap Rijnland speelt hierop in met een aantal activiteiten. Tijdens de landelijke Week van Ons Water kan men door heel Nederland meedoen aan allerlei activiteiten die te maken hebben met water.  Rijnland organiseert – van 29 april tot en met 19 mei – allerlei interessante en avontuurlijke activiteiten voor jong en oud. De meeste hiervan hebben te maken met de waterkwaliteit. Het gaat dus over schoon en gezond water. In de sloot. Of om in te zwemmen. Voor de dieren en planten die in het water leven. Het programma geeft een kijkje achter de schermen van het waterschap.

Een van de hoogtepunten is de Serious Game Nieuwe Driemanspolder op maandag 29 april en donderdag 2 mei. De uitleg is alsvolgt: “Alweer een hoosbui? Het klimaat verandert sneller dan we eerst dachten en de kans op wateroverlast neemt toe. Om al dat extra water bij hevige regenval een plekje te geven, leggen we in de Nieuwe Driemanspolder een piekberging aan. Dit is een soort badkuip waar extra water veilig kan blijven staan, totdat er weer ruimte is in het watersysteem van de polder. Hoe we dat doen? Daar kom je achter tijdens de serious game in de Driemanspolder, die ligt tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Een kist wordt op tafel gezet. Hier zit alle informatie in, alleen… de kist gaat niet open! Puzzel dus eerst je weg door de weersvoorspellingen en probeer het water een weg te geven. Kortom: kom ons helpen en zorg ervoor dat we onze voeten droog houden”.

Op maandag 29 april en donderdag 2 mei is het op verschillende momenten mogelijk het korte serious game te spelen bij de Nieuwe Driemanspolder (tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg). In een game van ongeveer 30 minuten leert men meer over de waterschappen in Nederland in het algemeen en de Nieuwe Driemanspolder in het bijzonder. Na afloop hebben de deelnemers meer inzicht in de complexiteit van het vraagstuk. Het spel is voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

U kunt op 29 april en 2 mei op een aantal momenten de serious game spelen:

  • Van 10:00 uur tot 11:00 uur
  • Van 11:00 uur tot 12:00 uur
  • Van 12:30 uur tot 13:30 uur
  • Van 13:30 uur tot 14:30 uur
  • Van 14:30 uur tot 15:30 uur

Tijdens iedere game, die maximaal een uur duurt, kunnen twee groepen van maximaal zes spelers het spel doen. Er is dus zeer beperkt plek! De bouwkeet is te vinden aan de Voorweg 135 in Zoetermeer, achter Ruitersportcentrum De Voorweg. Voor deze activiteit geldt een beperkt aantal bezoekers. Stuur om mee te doen een mail naar info@n3mp.nl. Zet in de mail dat u zich aanmeldt voor ‘serious game N3MP’, het tijdstip waarop u het spel wilt doen, een andere tijd waarop u eventueel ook zou kunnen en met hoeveel personen je wilt komen. U krijgt een mailtje met een bevestiging of de mededeling dat het gekozen tijdstip al vol zit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter