Nieuws
Ambtelijke werkplekken kosten minstens 2,8 miljoen

De werkplekken voor de circa 650 ambtenaren van de gemeente, kosten jaarlijks minstens 2,8 miljoen euro. Dit ondanks het feit dat het totale aantal werkplekken maar 390 bedraagt. Dat hebben B&W het D66-gemeenteraadsdlid Jacco van Maldegem laten weten.

De hoogste kosten zijn er voor de werkplekken op het Raadhuis en het Servicecentrum (2,3 miljoen euro). Voor Huize Swaensteyn (zetel van de griffie en de gemeenteraad) is de rekening ruim 160.000 euro. Vier vestigingen van Stadsbeheer kosten de rest.

In de berekende kosten zitten belastingen; goederen; diensten; energie; schoonmaak; onderhoud; afvalverwerking; verzekering; beveiliging; groot onderhoud gebouw; afschrijving gebouw; rente. Niet meegerekend zijn zaken als telefoon, computer, meubilair en inrichting.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter