Tijdens een drukbezochte kick-off in Hilton Hotel The Hague is het programma bekend gemaakt van het Bevrijdingsfestival Den Haag: zondag 5 mei op het Malieveld. Bevrijdingsdag wordt gevierd met een breed scala aan concerten, lezingen, stand-up comedy, interviews en andere activiteiten op het Malieveld en in het gebouw van de Tweede Kamer. Naast de Mainstage bestaat het Bevrijdingsfestival op het Malieveld uit het Sena Performers Stage, het Plein van de Vrijheid, het Vfonds Busplatform, de Den Haag Outdoor Dance Area en de Haags Hiphop Centrum Area. Uiteraard is er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten. Bovendien staat dit jaar opnieuw een podium van het Bevrijdingsfestival in het gebouw van de Tweede Kamer.

Op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Den Haag mag de Haagse gelegenheidsformatie Storm het spits afbijten, gevolgd door de groep Tumbleweed met bijzondere gastmuzikanten. Ook de band Toontje Lager treedt hier op. Net als de Italiaanse groep The Magnetics, de Surinaamse zanger Jeangu Macrooy, brassband Gallowstreet en hoofdact Racoon.

SENA PERFORMERS STAGE
Het tweede podium wordt geopend met een optreden van de Haagse volkszanger Quido van de Graaf. Daarna treedt de nineties-act 2 Brothers on the 4th Floot op, gevolgd door verschillende hiphopacts zoals Usainboyz, Latifah, F1rstman en Jacin Trill. In de avond is dit podium het domein van DJ’s, zoals WEF, Lucien Foort en onze Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt.

VFONDS BUSPLATFORM
Een belangrijk onderdeel van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn de ‘bussen met boodschap’ die de hele dag vetrekken vanaf het Malieveld. Aan boord kan je luisteren naar verschillende sprekers zoals Rudi Vranckx & Thomas Rueb, Puur Gelul met Martijn Oosterhuis en Rinus Gerritsen, Amer Shanati en een vrijheidscollege door Ronald Giphart.

DEN HAAG OUTDOOR DANCE AREA
Het Bevrijdingsfestival Den Haag werkt dit jaar voor het eerst samen met de organisatie van het dancefestival Den Haag Outdoor, die op 5 mei alvast een voorproefje geeft van het festival op 17 augustus in het Zuiderpark. In de overdekte dancetent op het Malieveld draaien onder anderen Larrykoek, D-Rashid, Kevin Orduna, Peter van Leeuwen & Mark van Dale, Remy, Ziggy en Outsiders.

TWEEDE KAMER PODIUM
Ook dit jaar heeft het Bevrijdingsfestival Den Haag een podium in het gebouw van de Tweede Kamer, met een minishow van Woezel & Pip en concerten van Shary-An en de Eddy Zoëy Band.

444 JAAR UNIVERSITEIT LEIDEN
Het is dit jaar precies 444 jaar geleden dat de Universiteit Leiden is opgericht. Alhoewel dat geen officieel jubileum is, wordt het wel uitbundig gevierd, onder meer op het Bevrijdingsfestival Den Haag. Op het Malieveld verzorgt de Universiteit Leiden een Silent Disco, waarbij de muziek wordt afgewisseld met Pop-up colleges. In het gebouw van de Tweede Kamer komen ook lezingen.

EUROPESE VERKIEZINGEN
Op 23 mei 2019 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag komen bezoekers alles te weten over de geschiedenis van de Europese Unie, de verschillende politieke partijen en muziek uit de verschillende lidstaten. In het European Village op het Malieveld is een informatieve expositie te zien. Op het Mainstage komt een minidebat tussen kandidaten voor het Europarlement, onder leiding van parlementair verslaggever Michiel Breedveld.

Meer informatie: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter