Nieuws
Straf in hoger beroep bevestigd

De Voorburgse activist/journalist Hans Holtrop behoudt een vorig jaar tegen hem uitgesproken straf in een geruchtmakende zaak die draaide om de inhoud van emails die hij een zevental lokale politici vrijwel dagelijks zond. Een door Holtrop aangespannen hoger beroep heeft niets uitgehaald.

In mei 2018 werd Holtrop veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van twee maanden (met proeftijd van twee jaar), een contactverbod met de zeven en de verbeurd verklaring van een viertal computers.

Volgens de rechter had Holtrop emails met het stelselmatig zenden van intimiderende, schofferende en discriminerende emails de zeven politici belaagd in een poging hen tot andere besluitvorming te bewegen. Daarbij was sprake van ‘belaging’ en een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer.

De zeven waren: toenmalig burgemeester Hans van der Sluijs, de toenmalige wethouders Frank Rozenberg en Floor Kist alsmede de gemeenteraadsleden Hans Peter Klazenga (GBLV), Stefan van de Griendt (D66), Jeroen van Rossum (GroenLinks) en Juliette Bouw (CDA).

In de mails ageerde Holtrop vooral tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Leidschendam-Voorburg waar destijds (2015-2017) sprake van was.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter