Nieuws
Vier miljoen euro voor culturele vernieuwing in de regio

In 15 proeftuinen worden de krachten gebundeld. Zo richt een proeftuin in Haaglanden, waaronder Leidschendam-Voorburg valt, zich op Cultuurankers. Dat is een van oorsprong Haags initiatief waarbij elk stadsdeel een zogenoemd cultuuranker heeft. Bijvoorbeeld een theater, bibliotheek of museum. Vanuit dit ‘anker’ worden culturele activiteiten voor het stadsdeel georganiseerd. Dit alles vanuit de idee dat cultuur dicht bij de mensen hoort te staan. In Leidschendam-Voorburg wil Theater Ludens cultuuranker worden.

Minister Van Engelshoven heeft vorig jaar aan de stedelijke regio’s en culturele instellingen gevraagd om stedelijke en regionale profielen op te stellen. De profielen schetsen een visie op cultuurbeleid vanuit de eigen kracht van een stad of regio. De proeftuinen komen voort uit deze profielen. Met de profielen verwoorden de regio’s hun ambities en laten ze hun groeipotentie voor de toekomst zien. Bij het profiel Haaglanden ging het in eerste instantie mis omdat gemeenten buiten Den Haag vonden dat de teksten over hen niet deugden. Zo ook Leidschendam-Voorburg. Op last van wethouder Astrid van Eekelen werd de tekst herschreven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter