De dames van Cartouche traden aan tegen de nummer 6 uit Nijmegen, QZ. De formatie uit Voorburg kwam al snel op voorsprong door een goal van Tess Niessen en 1-0 was ook de stand waarmee werd gerust. De thuisploeg controleerde de wedstrijd echter niet, waardoor de gasten zo’n 8 minuten voor tijd de gelijkmaker maakten. De formatie van Jair Levie toonde echter veerkracht en wist door een rake corner van Maureen van den Bree toch de punten in Voorburg te houden. Een lelijke overwinning, maar ook die tellen. Volgende week spelen de dames uit in en tegen Amstelveen.

Heren 1 Cartouche – Hurley, 0ftewel de nummer 2 tegen de nummer 1. Spannend was het wel, maar echt ontbranden deed het niet. Hurley begon beter aan de wedstrijd, liet de bal makkelijk van stick naar stick gaan en drong de thuisploeg terug tot op eigen helft. Dat leidde na een kwartier spelen tot een terechte 0-1 voorsprong.

Cartouche schakelde een tandje bij en liet zich voorin wat meer gelden. De gelijkmaker kwam echter wel een beetje uit de lucht vallen. Steven Doorman vond Yorick van der Vlis in de cirkel en die tipte op zijn beurt de 1-1 binnen. Na de rust liet Cartouche zich meer gelden en kwam het dankzij Timmo Kranstauber zelfs op voorsprong. Het cornerkanon pushte zijn ploeg hard en hoog op voorsprong uit de strafcorner. De groenhemden wisten deze voorsprong echter niet vast te houden. Want een kwartier voor tijd sloeg Hurley de bal hard voor en deze werd door een aanvaller in het doel verlengd. Daardoor moesten de twee ploegen de punten delen en blijft het bovenin onverminderd spannend. (foto’s Hein Athmer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter