Nieuws
Vaccinatiegraad Leidschendam-Voorburg hoog

Leidschendam-Voorburg scoort hoog als het gaat om de vaccinatiegraad onder kinderen. Dat blijkt uit een rapport van de Jeugd gezondheidszorg (JGZ) Zuid-Holland West. De vaccinatiegraad is ook stabiel.

Van de tweejarigen is minimaal 90 maar veelal meer dan 95 procent ingeënt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) alsmede bof, mazelen en rodehond (BMR). De gemiddelde vaccinatiegraad is 96 procent.

Bij vijfjarigen is het beeld wat DKTP aangaat hetzelfde. De gemiddelde vaccinatiegraad is 94 procent. Onder tienjarigen ligt de vaccinatiegraad voor BMR en DTP op 90 procent, met uitzondering van twee postcodegebieden.

De vaccinatiegraad onder meisjes van 14 jaar voor HPV (humaan papillomavivus) ligt op 58 procent. Landelijk is dat 45,5 procent. De vaccinatiegraad daalt overal, zo ook in Leidschendam-Voorburg.

JGZ concludeert dat de minimale regionale vaccinatiegraad van 80 procent in Leidschendam-Voorburg wordt gehaald, zo ook de landelijke van 90 procent. Redelijk vaak zit de gemeente zelfs op 95 procent of meer.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter