Nieuws
Bevrijdingsvuur-estafette op 5 mei

Sinds 1948 wordt in Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken. Het bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Dit bevrijdingsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei. Het vuur wordt ieder jaar om middernacht ceremonieel ontstoken op het 5 Meiplein voor Hotel De Wereld. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur, wordt het vuur verspreid naar verschillende gemeenten in Nederland. Dit jaar doen voor het eerst lopers mee van atletiekvereniging Sparta (Den Haag/Voorburg). Op 5 mei wordt de vlam ontstoken in onze gemeente. De burgemeester ontvangt de lopers tijdens de straatspelen van Oranjelust in Voorburg. De lopers komen naar verwachting aan in Oranjelust tussen 14.30 en 15.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter