Fadozangers Daisy Correia viert haar 10 jarig artiesten jubileum op vrijdag 17 mei in Theater Ludens in Voorburg. Met haar nieuwe voorstelling ’10 anos de fado’ viert Daisy Correia dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als zangeres van het Portugese lied. In Voorburg doet zij dat in het theater Ludens. Deze Nederlandse artieste met het Portugese bloed laat horen dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ‘saudade’ het onbestemde verlangen, voor iedereen niet slechts tijdloos en herkenbaar is, maar ook vervuld van troost en liefde.

Daisy Correia – in Nederland de jonge ambassadrice van de Portugese fado –  is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over ‘liefde en lot’. Samen met haar band zorgt ze voor een eigentijdse aanpak, waarin de Portugese guitarra voor de centrale authentieke Portugese klankkleur zorgt. Een Nederlands theater lijkt dan al snel op een intiem kroegje in de havenstad Lissabon of de studentenwereld van Coimbra, wisselend van sfeer tussen melancholiek en feestelijk. De nu 32 jarige Daisy Correia debuteerde ooit in het theaterprogramma ‘Fado Blue’ van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna trok ze rond met diverse eigen producties zoals ‘Este meu fado’, ‘Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ‘Uma casa Portuguesa’. Ook maakte ze een serie albums waarbij ze met grote namen uit de fado werkte en met Stef Bos een duet opnam.

Daisy Correia is regelmatig te gast in diverse uitzendingen op de Portugese televisie. Behalve in het Portugees brengt zij ook teksten in het Nederlands en laat ze horen hoe bezield Nederlands repertoire kan klinken in de Portugese taal. Op 17 mei a.s. kan men hiervan gaan genieten in theater Ludens en in Portugese sferen en warmte komen. (foto Eric van Nieuwland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter