Nieuws
Nieuw hoofdbureau politie in de Binckhorst

Het nieuwe hoofdbureau van politie komt in de Binckhorst op de hoek van de Pegasusstraat en de Wegastraat. Het huidige bureau aan de Patijnlaan in Den Haag sluit. De nieuwe vestiging moet in 2023 in gebruik genomen worden. Dat blijkt uit een brief van B&W van Den Haag aan de gemeenteraad aldaar.

Het nieuwe pand krijgt een vloeroppervlakte van 27.000 vierkante meter. Het gebouw wordt 40 tot 70 meter hoog. Er komen 650 tot 850 parkeerplaatsen onder de grond. Volgens B&W past het nieuwe bureau in de ambities met de Binckhorst: stadsentree, economische motor van Den Haag, woongebied, proeftuin voor duurzaamheid en groen.

Op de nieuwe plek komen de leiding van de politie-eenheid Haaglanden en de staf, de regionale recherche (nu nog gevestigd in een kantoorpand op bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam), de regionale dienst inlichtingen en onderzoek, de regionale dienst opsporing en het politie dienstencentrum. Verder komen er werkruimten voor partners van de politie.

Over de kosten laten B&W zich niet uit. Wel is al gebleken dat de bodem ter plekke is vervuild. Dat zal moeten worden opgeruimd. Ook zitten er oude funderingen in de grond. Die moeten er uit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter