Dit is de programmering van Theater Ludens in de week van vrijdag 11 mei tot en met dinsdag 21 mei. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Vrijdag 10 mei: Cabaret / Stefano Keizers / Sorry Baby (XXXTREME try out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00.  Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry baby dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik me zo gedragen heb, en dat je zo weinig op mij hebt kunnen bouwen. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat ik je ben tegengekomen, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak, sorry voor alle keren. Sorry voor het huis en de spullen en het water, voor de rook en voor de dieren. Sorry nog voor mij en sorry ook voor alle andere mensen.

Zaterdag 11 mei: Cabaret / Patrick Nederkorn / Ik betreur de ophef. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Patrick Nederkoorn (nominatie Neerlands Hoop 2017) is lid van het team van Spijkers met Koppen, cabaretier en columnist. In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? Ik betreur de ophef is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. “Een gedreven, energieke verteller. (…) Nederkoorn laat zien dat hij een cabaretier is om rekening mee te gaan houden”, schreef NRC Handelsblad over zijn vorige programma.

Vrijdag 17 mei: Concert / Daisy Correia / 10 Anos de Fado. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00.  Met haar nieuwe programma viert Daisy Correia dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als zangeres van de fado. Met de voorstelling ’10 anos de fado’ bewijst deze Nederlandse artieste met het Portugese bloed dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ’saudade’ het onbestemde verlangen, voor iedereen tijdloos en vervuld van troost en liefde altijd herkenbaar is. Daisy Correia is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over ’liefde en lot’. Samen met haar band zorgt ze voor een eigentijdse aanpak waarin de Portugese guitarra voor de authentieke Portugese klankkleur zorgt. Een Nederlands theater lijkt dan al snel op een intiem kroegje in Lissabon of Coimbra, wisselend van sfeer tussen melancholiek en feestelijk. De nu 31 jarige Daisy Correia debuteerde in het programma ’Fado Blue’ van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna trok ze rond met diverse producties als ’Este meu fado’, ’Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ’Uma casa Portuguesa’. Daarnaast is ze jaarlijks te gast in diverse uitzendingen op de Portugese televisie. Behalve in het Portugees brengt de zangeres ook enkele teksten in het Nederlands.

Zaterdag 18 mei: Talentenloods  Slotavond. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 7,50 (tot 21 jaar € 5,00). Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn 5 Open Podiumavonden, waarvan 4 voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia. Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

Dinsdag 21 mei : Cinema + / Steel Magnolias. Aanvangstijd: 13.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Drama van Herbert Ross. Met o.a. Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Darryl Hannah en Olympia Dukakis. De kapsalon in Louisiana van Parton vormt de centrale locatie van dit melodrama rond zes southern belles. Parton en Hannah verzorgen dameshaar, terwijl rijke MacLaine en rusteloze Dukakis geregeld binnen stappen voor de laatste roddels en het uitwisselen van levenswijsheden. Roberts is een aanstaande bruid die tijdens een bezoekje aan de salon flauw valt, Field is haar moeder. Wat begint als een luchtige komedie – of liever: een opeenstapeling van one liners – verandert gaandeweg in een meeslepende tragedie wanneer het hechte groepje wordt getroffen door de dood van een van hen. Gebaseerd op een toneelstuk van Robert Harling, die zelf het script schreef.

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter