Nieuws
Vragen bij reizen oud-wethouder

CDA-gemeenteraadslid Gijs Dupont plaatst vraagtekens bij twee reizen die zijn huidige GBLV-collega Frank Rozenberg, als wethouder maakte. Met name het feit dat over beide reizen geen transparante cijfers voorhanden zijn noemt Dupont ‘opmerkelijk’.

Komende week praat de gemeenteraad op verzoek van GBLV over een reis die wethouder Nadine Stemerdink (PvdA) onlangs maakte naar Malaga (Spanje) om daar kennis te nemen van het sport- en beweegbeleid.

Frank Rozenberg reisde tussen 23 en 26 oktober 2015 naar Hranice (Tsjechië) waarmee de gemeente een stedenband had. Tussen 10 en 13 juni 2016 reisde hij in hetzelfde verband naar Konstancin Jeziorna (Polen).

Volgens B&W werden de reiskosten in beide gevallen gedekt uit een budget van 10.000 euro voor reiskosten in het kader van de stedenbanden. Wat de kosten per reis precies waren is niet meer te achterhalen. Over de trip naar Hranice is in de financiële administratie niets te vinden; over de reis naar Polen alleen een declaratie voor de vliegreis heen en terug naar Warschau (kosten 233,65 euro).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter