Nieuws
Duizend vierkante meter tegel weg

De gemeente wil dit jaar 1000 vierkante meter tegel vervangen door groen. De helft daarvan zouden burgers voor hun rekening moeten nemen. De gemeente zelf gaat tegels weghalen langs de Prins Bernhardlaan in het stuk tussen de Rembrandtlaan en de Rodelaan. Dat hebben B&W D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos laten weten in antwoorden op vragen over de zogenoemde actie Steenbreek. Op 24 april was er een promotieactie om tegels te vervangen door groen in de Plaspoelstraat. Op 8 juni is er zo’n actie in Stadstuin Rusthout. Daarnaast komt er een wedstrijd ‘Tuinmetamorfose’. Door tegels te vervangen door groen kan overtollig regenwater sneller wegtrekken, de bodem in. Dat voorkomt wateroverlast.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter