Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ,,Lieveheersbeestjes zien er dan wel schattig uit, maar het zijn natuurlijk echte roofdieren. Ondanks hun leefwijze als ‘predator’ zien we ze maar wat graag in onze gemeente verschijnen. Zowel de larven als het volwassen insect doen zich te goed aan bladluizen. Op de foto kun je zien dat Lieveheersbeestjes hun eieren afzetten op plekken waar straks heel wat te schransen is voor hun jongen. Zodra de larven uit de eitjes komen zetten ze hun kaken in de sappige bladluizen. Zo kom je op een ecologische manier van de bladluizen af. In de kassen van Europa is het Veelkleurig Aziatisch Lieveheersbeestje ingezet om onze groenten en snijbloemen te beschermen tegen vraat van luizen. Een vervelende bijkomstigheid is dat juist deze soort een agressief roofdier blijkt en zich niet alleen te goed doet aan luizen maar ook aan andere soorten Lieveheersbeestjes, rupsen en vlindereitjes opeet, waardoor ze een bedreiging vormen voor de inheemse soorten. Wil je alles weten over de vele verschillende soorten kijk dan op. www.stippen.nl ”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter