Nieuws
Kosten kunstgrasvelden in het geding

D66-gemeenteraadslid Mahjoub Matlouthi wil van B&W weten wat men precies gaat doen om de verspreiding van rubbergranulaat, dat op kunstgrasvelden als vulmiddel wordt gebruikt, te voorkomen. Ook wil hij weten wat zulks gaat kosten. Niet alleen bij de nieuw aan te leggen kunstgrasvelden bij VV Wilhelmus, maar bij alle kunstgrasvelden in de gemeente (10,5) waar rubbergranulaat wordt gebruikt.

Het gemeenteraadslid wil verder vernemen wat de aanleg van alle kunstgrasvelden heeft gekost, inclusief de jaarlijkse onderhoudskosten en de kosten van het afvoeren van verouderde kunstgrasvelden. Tevens vraagt Matlouthi een berekening van de kosten van bodemsanering rondom en onder kunstgrasvelden in verband met het gebruik van rubbergranulaat.

Tenslotte vraagt de D66’er of de gemeente alle door hem genoemde kostenposten heeft meegewogen bij het besluit rubbergranulaat te blijven gebruiken bij kunstgrasvelden en niet over te schakelen naar alternatieven die beter zijn voor de gezondheid van de bespelers en het milieu. B&W claimen dat rubbergranulaat (gemaakt uit vermalen autobanden) geen gezondheidsrisico voor bespelers met zich brengt en alternatieven veel duurder zijn.

Volgens de meerjarenbegroting van de gemeente kost het aanleggen van een kunstgrasveld met drainage bij de VV Wilhelmus tussen 61.000 en 94.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter