“In de Nieuwstraat en Damhouderstraat in Leidschendam is de gemeente begonnen met een grote kaalslag. Het broedseizoen is allang begonnen, en toch is er een kapvergunning  afgegeven. De kapvergunning is voor 13 bomen aangevraagd. In die kapvergunning staat dat er 42 bomen zullen worden teruggeplaatst. Dat klinkt iedereen vast als muziek in de oren. Ware het niet dat voor het andere deel van de bomen in deze straten geen vergunningsplicht rust, omdat ze net een iets dunnere stam hebben. Er worden niet alleen 13, maar in totaal 65 bomen omgehakt. Er worden er slechts 42 teruggeplaatst. Dat geeft een ander plaatje weer. Vergroening van de gemeente? Strijden voor de groenste gemeente van Nederland? Niet in Leidschendam-Voorburg”.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter