In de maand mei staan er een heleboel leuke en interessante activiteiten op de agenda van Museum Swaensteyn in Voorburg. Zo zijn er bijzondere tentoonstellingen en tijdelijke presentaties te bezichtigen naast de vaste collectie, maar staat er ook een concert, Romeinenworkshop, instaprondleiding, lezing en een moederdagactiviteit in de planning.

De Haagse kunstenaar Huub van der Steen werd 100 jaar geleden geboren. Ter gelegenheid hiervan toont Museum Swaensteyn gedurende de maand mei een groot deel van de beelden, sieraden en tekeningen van Van der Steen uit eigen collectie. Op zaterdag 11 mei kan men genieten van de muziek van Mozart tijdens het concert ‘Murder, Myth & Mystery: Mozarts mysterieuze finale’ van Classical Encounters in de Notariszaal van Museum Swaensteyn. Het concert is van 11.00-11.45 uur. Tickets zijn te koop via www.classicalencounters.nl

Diezelfde middag is er een Romeinenworkshop Gera en de Romeinen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar in het kader van de Romeinenweek. Tijdens de leerzame, speelse en actieve workshop leert men alles over het leven in de Romeinse stad, gelegen in het huidige Voorburg.  Zondag 12 mei is het Moederdag in Museum Swaensteyn, alle moeders krijgen die dag gratis toegang. Kinderen kunnen een mooi portret van  moeder maken , of moeders een kan mooi portret van jou maken tijdens de workshop portret schetsen onder begeleiding van Annemieke Fierinck en zittend tussen de portretten van Gerke Henkes. De workshops zijn van 14.00-14.30 en van 15.00-15.30 uur.

Tijdens de presentatie ‘Zuster…bent u daar nog?’ van Nico Groot op dinsdag 14 mei komt men alles te weten over Sint Antoniushove op het Oosteinde. In de presentatie met 107 dia’s worden er beelden getoond van 1913-1993. De lezing start om 16.00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren.  De tentoonstelling ‘Een stil geluk’, met de prachtige interieurstukken van Gerke Henkes is mooi te zien tijdens de instap rondleiding op woensdag 22 mei om 16.00 uur. De rondleiding zal worden gegeven door de conservator van de tentoonstelling en wordt afgesloten met een glaasje Henkes Jenever.

Op zaterdag 25 mei zal fotograaf Bas van der Poel een lezing geven in het museum van 14.00-15.00 uur. Daarin zal hij vertellen over zijn werk, hoe de foto’s tot stand komen en wat er allemaal voor nodig is. Ook zal hij de verhalen achter de foto’s vertellen, waarin schoonheid en verval centraal staan, welke op dit moment in Museum Swaensteyn worden geëxposeerd. Na de lezing is zijn onlangs uitgegeven boek in te zien. Dit boek met ruim 100 foto’s van de fotograaf is tijdens de tentoonstelling te koop in de museumwinkel en zal op deze dag door Van der Poel worden gesigneerd.  (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter