Nieuws
Bronzen stek regio in bekerstrijd

Vandaag strijden Ajax en Willem II om de KNVB-beker. In 1987 stond voor het laatst een Haagse club – Fc Den Haag – in die eindstrijd. Destijds werd er na verlenging met 4-2 van Ajax verloren. Toch staat de Haagse regio historisch gezien op een derde stek als het gaan om het winnen van de KNVB-beker, na Ajax (18 cups) en Feyenoord (13 keer winnaar). De Haagse regio komt op tien bekers: Quick Den Haag 4, ADO 2, HBS 2, HVV 1 en VUC 1. Daarnaast stond ADO nog zes keer in de finale, HBS vijf keer, HVV drie maal en VUC bereikte ook nog eens een eindstrijd. Quick hoort met Ajax en PSV tot het selecte gezelschap dat de beker drie maal achtereen won. De zeges van Quick (nu spelend in de derde divisie zondag) waren er in 1909, 1910, 1911 en 1916; ADO (eredivisionist) pakte de beker in 1968 en 1975; HBS (nu spelend in de derde divisie zondag) mocht de beker in 1901 en 1908 mee naar huis nemen; HVV (nu zondag tweede klasse) was in 1903 de winnaar en VUC (nu zondag eerste klasse) in 1927.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter