In het programma ‘Bekende Leidschendammers’ staat zaterdag 11 mei van 15.00 tot 17.00 uur voormalig Leidschendammer Michel van der Plas, pseudoniem van de in 2013 overleden Ben Brinkel, centraal.  Michel van der Plas: schrijver, dichter, vertaler, journalist, schrijver van cabaret- en liedteksten en een groot dagboekschrijver.

In de studio is Frank Verhallen te gast. Hij schreef de in 1993 gepubliceerde biografie over Ben Brinkel. Voorts komt Fred Berendse van het Godfried Bomans Genootschap vertellen over onder meer de vriendschap tussen Bomans en van der Plas. Hoe zat het nu precies met de vriendschap tussen die twee? Er zijn telefonische interviews te beluisteren met Stijn Fens, redacteur Geestelijk Leven van Dagblad Trouw die Van der Plas als zijn grote leermeester ziet, en met Gerard Cox die in het verleden theaterprogramma’s maakte samen met Frans Halsema, waarbij Van der Plas verantwoordelijk was voor de teksten van de conferences.

In de twee uur durende uitzending gaan de presentatoren van Midvliet het met de gasten hebben over zijn jeugd, over zijn geloofsbeleving en opleiding tot priester en zijn 43-jarige carrière bij Elseviers Weekblad. De vriendschap met Godfried Bomans komt aan de orde en natuurlijk wordt er aandacht besteed aan de tekstschrijver Michel van der Plas, die teksten schreef voor Frans Halsema, Wim Sonneveld en andere artiesten. Uiteraard zijn verschillende liedjes van zijn hand te horen in de uitzending. De presentatie is in de handen van Anneke van Putten en René Marquard. Mooi detail is dat de weduwe van Ben Brinkel, Cella Brinkel-de Jong (90 jaar), ook aanwezig zal zijn in de studio om de uitzending bij te wonen. Wie wil kan de uitzending bijwonen, Damlaan 35A te Leidschendam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter