Mening
Minks tussendoortjes: Gratis broodje

Kalme avond in mijn café De Conkelaer, zat te doen, geen één mens binnen dus klusjesavond, uiteindelijk dan toch geld verdiend. Nog wat clientèle, op tijd weg dus een biertje in mijn geliefde binnenstad, erg gezellig, bedwelmd huiswaarts.

Door nauwe stegen op weg naar mijn warm bed staat de deur van het bakkertje: Richard Frühauf (vrij vertaald: vroeg op) open. Gluur naar binnen en ontwaar een wakker gezicht met bladen stokbrood. ,,Zo Richard, al op.” ,,Jij zeker nog steeds Mink.” ,,Je ziet er goed uit Ries.” ,,Jij anders ook wel Mink, moet je wat lekkers Jongen?” Enige minuten later vervolg ik met een overheerlijk halfje pompoenbrood mijn weg richting huize Out.

Ik prop meteen wat sneeën naar binnen, heerlijk warm en kakelvers, wat een weldaad. Meeuwen schreeuwen, duiven koeren keuvelend rond mijn trage tred, ze eisen ook hun portie pompoenbrood!!!
Oké, snee één en twee van lieverlee, eet maar mee, huppakee.

Rondom Shabu Shabu zwalkend richting huis, in een hoek van de Torengarage passeer ik de slapende zwerver van de heenweg. Loop terug en wek hem met de vraag of hij wat verse boterhammen wil, ontbijt op bed zullen we maar schrijven;-). Het blijkt een Engelse zwerf-ster: ,,Do you want some fresh pompoenbrood slices.” ,,No thanks” is de return. Na een ,,Sleep tight” van mijn kant aan de verfomfaaide slaapster waggel ik verder.

Na het sleutel en slot gevecht heerlijk in mijn warm sociale woningbouwhuis. Ik val aan, één boterham met makreel, één met aardbeienjam en één met nep-Unox leverpastei……..vretend en schrokkend stil ik mijn brullende hang naar veel, nog twee laatste, droge sneeën en dan is het op, kopie thee……….kan ik nog maar slapen na dit vreselijk misdragen.

De katten nog wat uit blik en ik, hik. Nog twee bladzijden Zola, hopla…….. retteketet, naar een beter bed, voor jullie: goede morgen en voor mij… Het was weer een dag, waard om te leven met gratis brood waar ik ten volle van genoot…….. Dronken????? Niet helemaal;-)

P.S. je had ook door kunnen scrollen

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter