Nieuws
Nieuwe vragen rond persbeleid

D66-fractieleider in de gemeenteraad, Jacco van Maldegem, wil van B&W weten hoe wordt bepaald welke bijeenkomsten toegankelijk zijn voor de pers en welke niet. Aanleiding vormt het weigeren van Vlietnieuws bij een bijeenkomst waarin het nieuwe subsidiesysteem van de gemeente uit de doeken werd gedaan. Volgens de gemeente was die bijeenkomst besloten terwijl er wel andere media aanwezig waren: Midvliet, Leidschendam-Voorburg tv en Feelgood. Later verklaarden B&W dat het daarbij ging om ‘betrokkenen’. In een gemeenteraadsdebat over de zaak erkende wethouder Jan-Willem Rouwendal dat er iets mis was gedaan en hij iets recht te zetten had jegens Vlietnieuws. In een gesprek op het Raadhuis heeft de wethouder inmiddels namens B&W zijn excuses aangeboden voor het voorval.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter