Nieuws
Grote volleybalfusie

De volleybalverenigingen GSC uit Leidschendam en Haaglanden uit Voorburg gaan fuseren. In het nieuwe seizoen komen zij uit onder de naam Volevo (Volleybal Leidschendam-Voorburg). Dat hebben de besturen en de leden van beide verenigingen besloten. Met begon in augustus 2018 met een studie naar de fusie. Vanaf dat moment speelde men al met teams onder de naam GSC Haaglanden.

GSC stond bekend als een relatief kleine maar brede familievereniging. VV Haaglanden had de naam een ambitieuze club te zijn met een flinke jeugdopleiding en een grote recreantenafdeling. De fusie maakt Volevo robuust en toekomstbestendig. De nieuwe club gaat spelen in sporthal De Fluit in Leidschendam. Voor alle jeugd blijven de volleybaltrainingen echter ook in Voorburg bestaan.

,,Het seizoen 2018-19 hebben beide besturen onderzoek gedaan naar de gevolgen van de fusie en de voordelen waren al snel duidelijk’’, aldus Rob Velders, de nieuwe voorzitter van Volevo. ,,Dit zit met name in de bundeling van krachten tot één grote vereniging waardoor een betere jeugdopleiding en een completere trainersopleiding neergezet kan worden. Zo kunnen alle leden veel beter op hun eigen (hoogste) niveau kunnen volleyballen, het jongensvolleybal wordt gepromoot en een beachvolleybaltak kan worden opgezet zodat het hele jaar door gevolleybald kan worden.’’

,,Daarnaast kan de vrijwilligersorganisatie efficiënter worden ingericht. Volevo wil haar maatschappelijke rol ook meer inhoud geven en onderzoekt de mogelijkheden van ouderensport, zitvolleybal en de oprichting van een G-team”. Voor meer informatie zie de sites van GSC en VVHaaglanden. Binnenkort volgt de site www.volevo.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter