Mening
U zegt het maar: Ook de burger is het zat

,,Niet alleen de Burgerinitiatiefgroep is het zat maar ook de burger. Het heeft geen enkele zin om gemeenteraadsleden te contacteren. Ik heb op 1 april de 6 fractievoorzitters het verzoek gedaan om Gemeentelijke informatie, ook op papier, naar de burger op de agenda te krijgen. Dit omdat deze informatie per 1 juli in verkorte versie zal gaan verschijnen. Eveneens werd vermeld dat informatie is in te zien via Overheid.nl . Daar gaan we weer: alsof iedereen met een computer om kan gaan. Op 25 april heb ik de fractievoorzitters een herinnering gestuurd om Burgerparticipatie op de agenda  van de Raad te krijgen. Slechts fractievoorzitter Van Maldegem van D66 heeft gereageerd met de mededeling dat de fractie dit verzoek niet zal honoreren omdat de fractie van mening is dat verkorte versie per 1 juli voldoende zal zijn. De overige 5 fracties hebben niet de moeite genomen op mijn verzoek te reageren. (men zou de functiebeschrijving van een gemeenteraadslid er nog eens op moeten naslaan). De gemeenteraad zou er goed aan doen om het woord Burgerparticipatie niet meer te noemen voor zolang dit toch niet functioneert.

(Mary Oosterveer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter