Er was maar één lokale voetbalploeg die dit weekeinde in competitieverband in actie kwam: zondag hoofdklasser RKAVV. De Leidschendammers reisden naar Uden (Brabant) om daar UDI’19 te bekampen. De thuisploeg kwam in de tiende minuut op 1-0 door een penalty die benut werd door topscorer Sam Wassenberg.

Daarna was het al RKAVV dat de klok sloeg. 21e minuut, Rico de Boer lat; 21e minuut Robin Steffens mist voor leeg doel; 24e minuut geen penalty na hands UDI’19-speler; 28e minuut keeper thuisploeg haalt nog net schot van Hazam Boukhari uit de hoek; 45e minuut keeper UDI’19 redt eerst, daarna worden twee schoten van RKAVV geblokt.

Na rust hetzelfde beeld. In de 47e minuut schiet Robin Steffens op de lat. In de 60e minuut komt de thuisploeg uit het niets op 2-0. Direct daarna wordt een schot van Peter Lomonaco van de lijn gehaald. In de 67e minuut scoort Remco Overdevest de 2-1. Vijf minuten later weigert de scheidsrechter RKAVV een penalty te geven na hands van een UDI’19-speler. In de 87e minuut kopt Peter Lomonaco net over de lat. Vier minuten daarna treft Hamza Boukhari de paal.

Het mocht echter niet zo zijn. RKAVV verliest onverdiend met 2-1. Omdat Leonidas gelijk speelde zakken de Leidschendammers van de elfde naar de twaalfde stek op de ranglijst. RKAVV moet nog twee duels spelen, de concurrentie drie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter