Nieuws
Zielige driekleur wappert vanaf Huize Swaensteyn

Er is dezer dagen in het Voorburgs Huygenskwartier bepaald niet uitbundig gevlagd. Bij het Huize Swaensteyn is dat altijd anders geweest. Daar werd vanuit de bovenste verdieping een enorm dundoek met de vaderlandse driekleur gehangen. Dat is kennelijk verdwenen. Daarom is zo op het oog snel een exemplaar bij de Action gehaald en met behulp van een keukentrapje aan de gevel van het huis van de gemeente gehangen. Een droevig gezicht. En dat in een gemeente die er van alles aan heeft gedaan om van de herdenking op 4 mei en de viering op de vijfde een waardige dag te maken.

Dat gebeurde zaterdag met een drietal herdenkingen. Daarna sprongen burgemeester Klaas Tigelaar en wethouder Nadine Stemerdink in de auto op weg naar Wageningen, om precies middernacht getuige te zijn van het ontsteken van het bevrijdingsvuur. Ook ons duo kreeg een fakkel, die weer werd overhandigd aan hardlopers van AV Sparta. Deze atleten renden ermee terug naar Leidschendam-Voorburg. Daar waren ze ruim op tijd aanwezig om het bevrijdingsvuur tijdens de spelen in de Oranjelust te ontsteken.

Daar in Voorburg was het trouwens al de hele dag een drukte van belang. Honderden kinderen, begeleidt door ouders dan wel grootouders, genoten er van de vele spelletjes die er gespeeld konden worden. Voor eten en drinken was gezorgd, net als voor muziek. Dat er af en toe een bui naar beneden kwam, inclusief hagel, kon de pret niet drukken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter