Nieuws
CDA wil onderzoek naar Kulturhus

Coalitiepartij CDA wil dat B&W een onderzoek gaan doen naar het faillissement van de bouwer van het Kulturhus in Stompwijk, Slim scholen bouwen (SSB). Dat blijkt uit nadere vragen van CDA-gemeenteraadslid Stijn Strous.

Is de wethouder bereid om een onderzoek uit te voeren naar rol van de gemeente in het proces van aanbesteding en begeleiding van de bouw, om hieruit lessen te kunnen trekken voor toekomstige vergelijkbare trajecten’, zo wil Strous weten.

De gemeente kwam op 30 april met een persbericht over het faillissement van SSB. Op 2 mei publiceerde Vlietnieuws een blog over de zaak. Gisteren volgde een artikel overgenomen van het vakblad voor de bouwsector, Cobouw. Uit beide stukken bleek dat er al veel langer problemen waren rond SSB.

Het CDA-raadslid wil van B&W ook horen of het klopt dat er al 4,2 miljoen euro gemeenschapsgeld aan het Kulturhus is besteed, hoeveel geld er nog in het project gestoken moet worden en wanneer het Kultushus wordt opgeleverd.

Op 1 mei vroeg Stijn Strous B&W al welk financieel risico de gemeente loopt en hoe hoog de vordering is die de gemeente nog op SSB heeft. Hij wilde ook weten of het faillissement vertraging in de oplevering van het Kulturhus betekent, en wat de gevolgen zijn voor de gebruikers.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter