Eén punt voor de heren, nul voor de dames. Dat is de balans van een weekeinde hockey voor Cartouche.

Voordaan – Cartouche heren 1

De Voorburgers lieten twee dure punten liggen in Groenekan. Na een 70 minuten durend gevecht werden de punten uiteindelijk gedeeld. Cartouche schoot wel uit de startblokken en zag Timmo Kranstauber binnen de minuut de 0-1 op het scorebord tennissen na een hoge voorzet van Yorick. Maar Voordaan was beter en het was in deze fase de verdienste van keeper Chris Combe dat de thuisploeg niet uitliep naar een voorsprong.  Sterker nog, de bezoekers wisten uit een strafcorner van Doorman weer op voorsprong te komen. Niet veel later was het echter weer gelijk. Na slordig uitverdedigen belandde de bal in het doel en dus gingen beide ploegen rusten met een 2-2 gelijke stand. Na rust kon het eigenlijk beide kanten op, maar bleef de score zoals die was. Voordaan vond vaak Combe op z’n pad en ook Cartouche vergat af te ronden. Daardoor blijft het onverminderd spannend in de top vak de promotieklasse.

Amstelveen – Cartouche dames 1

De formatie van Jair Levie trad aan tegen Amstelveen, de nummer 9 uit de Overgangsklasse A.
Een erg goede wedstrijd werd het niet. Cartouche de betere partij, maar bracht te weinig voor een overwinning. Slordige passing en veel naar achteren hockeyen leidden uiteindelijk tot een counter van de thuisploeg, die vervolgens weergaloos werd afgerond met een backhandslag onderkant lat: 1-0. De Groenhemden wisten het tij niet meer te keren en dropen na 70 minuten spelen zonder punten weer af naar Voorburg. Volgende week wacht de nummer 1, Union. De dames spelen thuis op Sportpark Duyvestein en slaan om 12:45 uur af.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter