Activiteiten
Tollenmaker bij Houtzaagmolen De Salamander

Op Nationale Molendag, zaterdag 11 mei, is jong en oud tussen 11.00 en 16.00 uur welkom bij Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam, aan De Wiek 19. Al sinds 1643 zaagt de molen, prachtig gelegen aan de Vliet, planken uit grote boomstammen. De zaagmolenaars laten dit unieke proces zien en hopen dat er ‘op de wind’ kan worden gezaagd. Molengidsen leiden de bezoekers rond door de molen en verhalen over de geschiedenis van de molen, de werking van een houtzaagmolen en natuurlijk over wind en windkracht. Voor de kinderen is er alle gelegenheid om onder begeleiding met de figuurzaag aan de slag te gaan, met houten blokken te bouwen of een kleurplaat in te kleuren. Speciaal op deze dag is voor de kinderen een tollenmaker aanwezig. Hij demonstreert hoe je uit een stukje hout een mooie tol kan maken; de kinderen helpen hem daarbij. En natuurlijk nemen de kinderen de gedraaide tol en hun met de figuurzaag – misschien voor Moederdag? – werkstuk mee naar huis.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter