Nieuws
Bouw seniorenwoningen Catharinalaan

B&W kunnen plannen gaan maken voor de bouw van seniorenwoningen aan de Gravin Catharinalaan in Leidschendam. De voorstel van GBLV-gemeenteraadslid Bram van Popering om de speelvoorziening die er nu is te behouden en te vernieuwen, haalde het in de gemeenteraad niet. Van Popering wordt gesteund door 96 procent van de buurtbewoners.

Dat bleek bij een bespreking in de gemeenteraad. Steun kreeg de GBLV’er voor zijn idee alleen van Peter van Dolen (D66). De overige fracties vonden het voorstel wel sympathiek maar vonden het bouwen van seniorenwoningen noodzakelijker.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal stelde dat de gemeente op de 2600 vierkante meter stuk grond de huidige speelvoorziening wel wil behouden en verbeteren. Daarnaast moeten er woningen komen. Hoeveel zei de bestuurder niet. Hij sloot hoogbouw wel uit. Eind dit jaar moet het definitieve plan er liggen.

Rouwendal zegde wel toe te gaan bezien of er elders in de Gravenwijk nog een tweede speelvoorziening kan komen. En wel op korte termijn ook al gaat dat ten koste van een speelvoorziening die elders in de gemeente gepland is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter