Activiteiten
De Vlieger viert Molendag met stoommachines en zendamateurs

Demonstraties met stoommachines en zendamateurs die live de lucht ingaan: er is zaterdag 11 mei van alles te doen rond de Voorburgse museummolen De Vlieger. Op Nationale Molendag is men tussen 11.00 en 16.00 uur aan het Essepad in de polder Essesteyn welkom voor een gratis rondleiding. Bovendien wordt deze dag de molentuin officieel geopend. Dit jaar is het thema van Nationale Molendag: ‘Ontmoet de molenaar’. In dit geval Bram Zonderop, die met zijn vrijwilligers van alles over deze oudste nog werkende poldermolen van Nederland kan vertellen. Voor de jongste bezoekers is er een molen bouwplaat beschikbaar.

Op het voorterrein voor de molen zijn de hele dag demonstraties van de Stoomgroep Leidschendam-Voorburg. Ze tonen verbluffende staaltjes van historisch vakmanschap. En aan de andere zijde zijn de radioamateurs actief in het kader van ‘Mills on the Air’ . Zo krijgen bezoekers van de molen ook een interessante radiohobby te zien. De afgelopen maanden is bij de molen een complete poldertuin aangelegd. Hier wordt getoond wat molenaars in vroeger tijden zelf aan groenten verbouwden, om zelfvoorzienend te zijn. Inmiddels is het zaai werk gedaan en steekt de eerste aanplant de kop boven de grond. De molentuin is op 11 mei voor het eerst –maar wel onder begeleiding- te bezoeken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter