Het plan van oppositiepartij GBLV om in de gemeenteraad te debatteren over een recente reis van wethouder Nadine Stemerdink (sport) naar het Spaanse Malaga om daar kennis te nemen van het sport- en beweegbeleid, is in het water gevallen. Toen het onderwerp gisteravond in de gemeenteraad aan bod kwam, had GBLV geen spreektijd meer. Uitstel van het debat tot een volgende vergadering werd door de coalitiepartijen geblokkeerd. De reis kostte de gemeentekas 1300 euro.

Gijs Dupont (CDA) voerde nu als enige het woord. Hij noemde het ‘absurd’ dat de gemeenteraad over de zaak moest praten. Hij verwees naar de bestaande gedragscode waarin staat dat reizen functioneel en in het belang van de gemeente moeten zijn. Dat dit in het geval van Stemerdink niet zo was, had de CDA’er ‘niet gehoord’, zo gaf hij aan. De gemeente doet veel aan sport, zo vervolgde hij. ,,En het je laten informeren, stimuleren en inspireren in het buitenland is iets heel normaals.’’

Het CDA wil wel dat er een zogenoemd reisregister komt waarin alle reizen van B&W worden opgenomen, inclusief de financiële afhandeling ervan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter