Mensen met oude videobanden die ze willen laten digitaliseren, kunnen hiervoor zaterdag 18 mei van 10.00 tot 26.00 uur terecht bij de ANWB-winkel in Leidsenhage. Ook dia’s of oude super 8 worden overgezet. Het digitaliseringsbedrijf Trigger verzorgt dit, uiteraard tegen betaling. Trigger zet al sinds 2003 oud beeld materiaal om in een hoogwaardig digitaal bestand. Of het nu gaat om 8mm-film, video, negatieven, dia’s of foto’s: alles kan omgezet worden naar DVD, Blu-ray, USB en externe harddisk. Het bestand kan zelfs in de cloud gezet worden. Bij het scannen worden de ‘oude’ producten, waar nodig, handmatig aangepast op belichting en kleur. Hierdoor wordt het digitale bestand beter dan het ingeleverde materiaal, dat wellicht door de tijd heen verkleurd is geraakt en kwalitatief achteruit is gegaan. Bekijk hier de prijslijst wat een idee geeft van de kosten. Bent u ANWB-lid? Dan is er 10% korting op de genoemde prijzen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter