De Voorburgse Kira van der Woerdt treedt zaterdag 11 mei op bij de Classical Encounters Young Talent Support ConcertenDie vinden op zaterdag 11 mei vanaf 14.00 uur plaats op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Kira van der Woerd (2005) kreeg haar eerste vioolles toen ze drieënhalf was. Ze begon met Suzuki, maar ging na een jaar naar haar huidige docente, Julia Dinerstein.
Kira volgt vanaf 2010 lessen aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut, sinds 2012 binnen het Young Talent Program. In 2018 begon ze bij de Academie Muzikaal Talent. Ze heeft in de loop der jaren deelgenomen aan diverse masterclasses in binnen- en buitenland. Daar heeft ze les gekregen van onder anderen Michael Kugel.In januari 2018 deed ze mee aan het Nederlands Vioolconcours (categorie Iordens A), waar ze de 1e prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte stuk won.
Later dat jaar won ze aan de Campus delle Arti in Bassano del Grappa in Italië twee prijzen: een optreden op het aanstaande Festa della Musica Attivaa Villa Contarini in Piazzola sul Brenta (mei 2019) en een concert tijdens de komende Gioie Musicali di Asolo(juli 2019). In maart 2019 behaalde Kira de 1e prijs op het Eindhovense Archipel Muziekconcours. In 2019 soleert ze bij het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek in het 1ste vioolconcert van Max Bruch. Kira zit in de derde klas van het Gymnasium Novum in Voorburg. Meer info: http://www.classicalencounters.nl/za-11-mei-1400-talent-support-concerten-kasteel-duivenvoorde/
.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter