Nieuws
Wapen van Voorburg bloeit weer in Park Middenburg

De jubilerende stichting Mooi Voorburg laat het wapen van Voorburg weer bloeien in Park Middenburg aan het Westeinde 28.  ‘Mooi Voorburg’ bestaat dit jaar 60 jaar. Om dat te vieren zijn er verschillende activiteiten. Zo zal zaterdag 11 mei om 14.30 uur het bloemen mozaīek in Park Middenburg aan Burgemeester Klaas Tigelaar worden overgedragen. De Voorburgse hovenier Alex Woltjer heeft de aanleg met veel plezier uitgevoerd.

Toen de Dienst Openbare Werken van de gemeente Voorburg nog kantoor hield op buitenplaats Middenburg werd jaarlijks door de toenmalige Plantsoenendienst een bloemenmozaïek aangelegd met in rood en wit de burcht in het wapen van Voorburg. In het voorjaar bloeiden de bollen en na deze bloei kwamen er eenjarige planten. De huidige eigenaar en de gebruikers van Middenburg waren zo enthousiast over het initiatief van Mooi Voorburg, dat zij samen met Mooi Voorburg en de gemeente voor 5 jaar participeren in het in stand houden ervan.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter