Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Dit weekeinde komen vier lokale voetbalploegen in actie. En notabene allemaal op eigen veld. Zondag hoofdklasser RKAVV is vrij en moet afwachten wat de concurrenten in de strijd tegen degradatie doen.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport start om 14.30 op eigen terrein tegen SV Heinenoord, de nummer zeven in de stand. De thuisploeg heeft uit 23 duels vier punten meer veroverd dan de bezoekers. Ook is de vorm van Forum Sport de laatste tijd beter: tien punten uit de laatste vijf duels tegen zeven voor Heinenoord. Uit werd er door de Voorburgers nog met 1-0 verloren, dus er valt iets recht te zetten. Zeker als Forum Sport de kans op het winnen van de derde periode wil behouden. Nu staat men na zes wedstrijden op een 8e plaats met tien punten. Dit in het gezelschap van nog vijf andere teams, waaronder Heinenoord. De periode wordt aangevoerd door VV Rijsoord (13 punten) en SHO (12 punten). Beiden strijden om de titel. SHO heeft de eerste periode al op zak.

Zaterdag vierdeklasser SEV speelt alleen nog om de eer. De Leidschendammers staan tweede maar zijn al verzekerd van nacompetitie om promotie. Op bezoek komt TOGB dat derde staat en nog volop in de strijd is voor het behalen van de tweede periode. De bezoekers zijn in vorm. In de laatste vijf wedstrijden vergaarden zij 12 punten, vier meer dan SEV over dezelfde periode. Uit wonnen de groenwitten nog met 1 – 4 bij TOGB maar dat was in een goede tijd van SEV en een matige van TOGB. Aftrap 14.30 uur.

Op zondag dus geen RKAVV. De concurrentie komt echter wel in actie. RKAVV staat nu twaalfde met 25 punten uit 26 duels. Leonidas (nummer 11 met 25 punten uit 25 duels) speelt thuis tegen de nummer tien, Minor (26 duels, 28 punten). IFC (nummer 13 met 24 punten uit 25 duels) moet naar nummer zeven, Nuenen. VC Vlissingen (nummer 14, 23 punten uit 25 duels) gaat op bezoek bij koploper Groene Ster. VV de Meern (nummer 15) is al gedegradeerd.

Voor Stompwijk’92 staat in zondag 2C een zespuntenduel te wachten: op bezoek komt ESTO. De Stompwijkers staan 13e met 21 punten, ESTO 12e met 25 punten. ONA staat nu op een veilige tiende stek met 26 punten. Kortom: het staat onderin dicht opeen. Stompwijk’92 heeft echter de vorm niet. In de laatste vijf wedstrijden werd maar één punt gepakt. ESTO behaalde er zes. Uit bij ESTO wonnen de Stompwijkers nog met 1 – 4, maar dat waren andere tijden. Het duel begint om 14.00 uur

De VV Wilhelmus speelt in de strijd voor promotie naar de tweede klasse thuis tegen VV SEP, de nummer tien op de ranglijst. De Voorburgers staan tweede (8 duels, 17 punten), twee tellers achter koploper HMSH. Er worden in 3Hoog elf wedstrijden gespeeld. Op 19 mei staat de kraker HMSH – VV Wilhelmus op de kalender. VV SEP (zes punten uit acht wedstrijden) kwam in 3Hoog dankzij een vijfde stek in 3D, eerder dit seizoen. De VV Wilhelmus werd eerste in 3C. De bal gaat om 14.00 uur rollen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter