Nieuws
Kritiek uit raad op Metropoolregio

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) ontwikkelt zich tot een veelkoppig monster dat zich bemoeit met allerlei zaken waar men eigenlijk niets mee te maken heeft. Zo wordt een nieuwe bestuurslaag gecreëerd. Terwijl MRDH alleen gaat over verkeer en vervoer alsmede het vestigingsbeleid voor bedrijven. Dat betoogde Monica Velú, gemeenteraadslid GBLV, in een debat over de Meerjarenstrategie van MRDH. De gemeenteraad maakt daarover een zienswijze. Velú zit in een adviescommissie bij MRDH. MRDH is een samenwerkingsverband van 23 gemeenten waaronder Leidschendam-Voorburg.

Velú bestempelde MRDH als ‘bemoeizuchtig’ en een ‘veelvraat’. Zij betichtte het orgaan ook van expansiedrift. Haar kritiek werd gedeeld door Charlotte Bos (D66) die MRDH een ‘bureaucratisch monster zonder veel slagkracht’ noemde. Burgemeester Klaas Tigelaar nam afstand van de stellingen van beide dames maar kon er wel mee akkoord gaan dat de kritiek opgenomen werd in de zienswijze die naar MRDH gaat.

De burgemeester keerde zich tegen een voorstel van CDA-fractieleider Fred Duyn om woningbouw in de toekomst alleen mogelijk te maken als er voldoende verbindingen per openbaar vervoer zijn. ,,Woningbouw is geen zaak van MRDH’’, aldus Tigelaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter