Nationale Molendag betekende topdrukte bij zowel Molen de Vlieger in Voorburg als De Salamander in Leidschendam. Bij de Voorburgse museummolen werd een bijzondere gast ontvangen:  Christiaan Huygens opende de nieuwe poldertuin. Op het grasveld naast de stonden veel oude werktuigen van de Stoomgroep Leidschendam-Voorburg opgesteld, van pomp tot zaagmachine. Ook de presentatie door  de radiozendamateurs trok veel bekijks. Het was af en toe in de rij staan voor een rondleiding. De vele vrijwilligers van molen De Vlieger hadden hun handen vol om als gids de bezoekers alles te laten zien en vragen te beantwoorden. De jongste bezoekers kregen na de rondleiding een windmolentje en dat wilde best goed draaien bij de lichte bries die er zaterdagmiddag stond. Ook bij de Salamander keken de bezoekers hun ogen uit. Houtbewerkers en zelfs een echte tollenmaker boeiden de aanwezigen met hun vaardigheden. Er was buiten veel belangstelling voor het figuurzagen en het maken van een tolletje voor de jeugd. De houtdraaiers Jan van der Ploeg en Martien van Vliet kregen binnen in de zaagruimte ook veel aandacht. Aan het einde van de middag bleven veel bezoekers speciaal wachten op het voltooien van een dikke boomstam die tot planken werd gezaagd. Er klonk zelfs een applaus van de bezoekers toen alle zaagbladen door de stam waren gegaan.  (foto’s Ot Douwes)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter