Nieuws
BinckBankTour verkast naar Den Haag

Leidschendam-Voorburg staat even niet meer op de fietskaart, de BinckBankTour gaat nu door Den Haag. Die stad is dit jaar onderdeel van het parcours van één van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België. Op zaterdag 17 augustus vindt een individuele tijdrit van ongeveer 9 kilometer plaats, die start op de Bezuidenhoutseweg en finisht op het Malieveld. Dit maakten wethouder Richard de Mos (Sport) en Rob Discart (koersdirecteur BinckBank Tour) bekend

Koersdirecteur Rob Discart: “Het is voor de BinckBank Tour een eer om te gast te zijn in de administratieve en bestuurlijke hart van Nederland. Het enthousiasme bij de stad Den Haag en in het bijzonder bij de sportwethouder Richard de Mos maakt ook duidelijk dat er ambitieus naar deze etappe wordt toegewerkt. Als voorlaatste etappe in de zevendaagse BinckBank Tour zal hier flink om het eindklassement gestreden worden. Het unieke parkoers in het centrum van de stad met start en aankomst in Malieveld is ook nog eens het decor van de Teamtijdrit, waarbij alle bedrijven, wieler- en andere sportclubs de mogelijkheid krijgen om zelf de rit te rijden. Zo brengen we het wielrennen nóg dichter bij de inwoners van Den Haag.”

De BinckBank Tour is naast de Amstel Gold Race (Limburg) de enige officiële UCI World Tour wedstrijd in Nederland en de enige meerdaagse. Het 7-daags wielerevenement doorkruist Nederland en België en is bij uitstek geschikt voor renners die traditioneel sterk zijn in de voorjaarsklassiekers. Aan dit evenement nemen alle 18 World Tour ploegen deel plus vier wild cards voor Pro-continentale ploegen uit Nederland en België. Dit jaar is alweer de 15de editie van de wedstrijd. De openingsrit vindt plaats op maandag 12 augustus (van Beveren in Vlaanderen naar Hulst in Zeeuws-Vlaanderen) en de aankomst ligt op 18 augustus in Geraardsbergen tegen de befaamde Muur. Bekende internationale wielrenners als Peter Sagan, Philippe Gilbert en Mark Cavendish hebben aan dit evenement deelgenomen. In 2016 en 2017 werd het evenement gewonnen door Nederlanders Niki Terpstra en Tom Dumoulin. De BinckBank Tour wordt live uitgezonden op de NOS en Eurosport en er worden samenvattingen uitgezonden in 197 landen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter