Het werd door menig inwoner van de gemeente node gemist: het fraaie bloemenmozaïek in Park Middenburg aan het Westeinde in Voorburg. Ook de Stichting Mooi Voorburg vond het jammer dat het oude stadswapen van Voorburg, de burcht, uit de tuin verdwenen was. Het jubileumjaar van deze stichting is dan ook een goede aanleiding om het mozaïek terug te brengen. Aan burgemeester Tigelaar de eer om als eerste de plantjes water te geven. Buitenplaats Middenburg is in 1657 gebouwd en werd in 1869 vervangen door het huidige Middenburg. In 1930 werd de gemeente eigenaar van de buitenplaats en het park. Jarenlang werd het bloemenmozaïek met het gemeentewapen van Voorburg door de Plantsoendienst verzorgd. De laatste 6 jaar was het uitgebeelde wapen echter niet meer herkenbaar. Er werden plannen gemaakt voor herstel. Met de donaties van stichting Mooi Voorburg en een financiële bijdrage van de huidige eigenaar en huurders van Huize Middenburg werd het mogelijk om het bloemenmozaïek voor de komende 5 jaar te onderhouden. Het mooie resultaat is te zien. Er werden de afgelopen donderdag en vrijdag door de hovenier Alex Woltjer en enkele vrijwilligers ruim 3000 planten in de grond gezet. (foto’s Ot Douwes)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter