Het Delftse architectenbureau cepezed ontwerpt het nieuwe hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag. De politie heeft het voornemen het huidige bureau aan de Burgemeester Patijnlaan eind 2023 te verhuizen naar een nog te bouwen pand op de Binckhorst. In mei vorig jaar startte de selectieprocedure voor de architect en adviseurs. In het traject is een zogenoemde selectieweging gemaakt van 75 procent kwaliteit en 25 procent prijs. Bij de kwaliteitseisen is onder meer gelet op doelmatigheid gericht op de operatie van de politie, gebruikerscomfort, gezondheid en vitaliteit, duurzaamheid en daglicht. In december 2018 koos de politie voor cepezed.

Cepezed heeft een zogenoemd eerste schetsontwerp gemaakt. Samen met verschillende gebruikersgroepen van de politie-eenheid Den Haag, waarin medewerkers plaatsnemen die in het nieuwe hoofdbureau komen te werken, werkt het architectenbureau deze schetsen verder uit. Dit moet leiden tot een definitief ontwerp, dat naar verwachting in deze periode volgend jaar moet zijn afgerond.

De politie heeft het voornemen het hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag eind 2023 te verhuizen van de Burgemeester Patijnlaan naar een nog te bouwen pand op een locatie in de Binckhorst. Als toekomstige locatie heeft de politie een stuk grond op het oog dat ligt ingeklemd tussen de Supernovaweg, de Wegastraat en de Pegasusstraat. De nieuwe locatie ligt aan de rand van het herontwikkelingsgebied de Binckhorst.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter