De Nederlandse politie staat voor een uitdaging: het werven van 17.000 nieuwe politieagenten in de komende zeven jaar. Daarom start  een grote wervingscampagne met als titel ‘Alles wat je in je hebt. Maak er politiewerk van.’ De campagne wordt breed ingezet: online, op televisie en op straat. In alle uitingen wordt verwezen naar de website kombijdepolitie.nl.

Realistisch agentenwerk laten zien, en de mens achter het uniform. Dat is het doel van de campagne. Want alleen als je echt snapt wat er komt kijken bij het agentenwerk, kun je er met heel je hart voor kiezen. Als agent moet je namelijk sterk en flexibel tegelijk zijn. Moeiteloos kunnen schakelen tussen ingrijpen en kalmeren. Tussen een praatje en een sprintje. Een arrestatie en een reanimatie. Je moet om te beginnen al veel in huis hebben, en tegelijkertijd bereid zijn je kwaliteiten nog veel verder te ontwikkelen. Je gaat anders naar de wereld kijken en anders naar jezelf. Je leert, ervaart en je groeit. Agent zijn, dat doe je er niet even bij. Je bent het met alles wat je in je hebt. Dat verwoorden ook de agenten die de hoofdrol spelen in de campagnefilms. Mehran vertelt dat je met je uniform aan nog steeds jezelf bent. ‘Met je angsten en onzekerheden, maar ook je kwaliteiten.’ En Martine vertelt hoe het agentenwerk haar heeft veranderd. Dat ze er opener door is geworden, maar ook dankbaarder voor wat ze heeft omdat ze dagelijks ziet hoe het anders kan.

Met name in West- en Midden-Nederland worden veel agenten gezocht, maar ook in Noord-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg. Daarom wordt de campagne breed ingezet. Uiteraard speelt gerichte online advertising een grote rol met video’s, banners en social posts. Landelijk draaien er een televisiecommercial en een bioscoopreclame en de campagne wordt zichtbaar op stations en in het openbaar vervoer. De uitingen leiden naar pagina’s op kombijdepolitie.nl met meer informatie voor scholieren, studenten, starters en overstappers. Zo is er ook een online studiekeuzehulp die precies laat zien welke politieopleiding je kunt doen met je voorlopleiding. De campagnefilm van de politie is hier te zien:  https://youtu.be/uHbPqyzV4Gs

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter