De komende periode begint het werk aan de Nieuwstraat en omgeving in Leidschendam. Het project is opgesplitst in twee hoofdfases, die beide bestaan uit totaal 10 sub-fasen. Hiermee wordt de bereikbaarheid van de omgeving op een veilige en comfortabele manier geborgd. In de meeste fases wordt de riolering, het trottoir, de asfaltverharding en het groen vernieuwd. De werkzaamheden starten op 15 mei – dat is zes weken later dan eerder aangekondigd. Eind 2019 moeten ze zijn afgerond.

Vanaf woensdag 15 mei wordt de Nieuwstraat vanaf de Tol tijdelijk eenrichtingverkeer. De aannemer van Stedin en Dunea (van Gelder) heeft ruimte nodig om veilig de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Vandaar dat eenzijdig de Nieuwstraat is afgesloten. De eerste twee dagen worden er verkeersregelaars ingezet om de nieuwe verkeerssituatie te begeleiden. Na alle voorbereidingen start KWS Infra fysiek in fase 2b met het grond- en rioolwerkzaamheden aan de achterzijde aan het parkeerterrein van Schouten. De weg van- en naar het parkeerterrein is vanaf deze datum niet bereikbaar. Op de hoek van De Oude Bleijk en de Nieuwstraat achter het opslagterrein van Dunea, Van Gelder en KWS is een tijdelijk parkeerterrein ingericht. Ook op de hoek van De Schans en de Ambachtstraat wordt er een tijdelijke parkeervoorziening gerealiseerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter