Dit is de programmering van Theater Ludens in de week van 21 tot en met 28 mei. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Dinsdag 21 mei: Cinema + / Steel Magnolias. Aanvangstijd: 13..00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Drama van Herbert Ross. Met o.a. Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Darryl Hannah en Olympia Dukakis. De kapsalon in Louisiana van Parton vormt de centrale locatie van dit melodrama rond zes southern belles. Parton en Hannah verzorgen dameshaar, terwijl rijke MacLaine en rusteloze Dukakis geregeld binnen stappen voor de laatste roddels en het uitwisselen van levenswijsheden. Roberts is een aanstaande bruid die tijdens een bezoekje aan de salon flauw valt, Field is haar moeder. Wat begint als een luchtige komedie – of liever: een opeenstapeling van one liners – verandert gaandeweg in een meeslepende tragedie wanneer het hechte groepje wordt getroffen door de dood van een van hen. Gebaseerd op een toneelstuk van Robert Harling, die zelf het script schreef.

Vrijdag 24 mei:  Cabaret / Op sterk water / Hotel. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: €19,00. Twee opties. Je kent Op Sterk Water al en gaat dit jaar dus weer. Of je bent nog onwetend, maar staat open voor een magische theaterbelevenis. Check dit seizoen in bij de nieuwste, ongelooflijk grappige en muzikale show van Nederlands beste impro-cabaretgroep. Met ‘HOTEL’ heeft Op Sterk Water zichzelf én het genre opnieuw uitgevonden. Steeds staat de lobby van hun hotel in een andere stad. De gastheren luisteren nauwkeurig naar de laatste nieuwtjes, de sores en gebruiken van de plaatselijke bevolking. Zo ontstaat elke avond een volledig nieuw plot vol hilarische intriges en onverwachte wendingen. Ondersteund door een muzikant, interactieve projecties en een magische lift, onderzoeken ze hoe gastvrij we eigenlijk zijn. ‘HOTEL’ is een geïmproviseerde voorstelling die haar gasten onbedaarlijk laat lachen op een reis die ze nooit zullen vergeten.

Zaterdag 25 mei: Concert / Eric Vaarzon Morel / Ode aan de Spaanse gitaar. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Eric Vaarzon Morel gaat voor de ogen en oren van zijn publiek de uitdaging aan om op vijf gitaren tegelijk te gaan spelen… waaronder de Picasso-gitaar, die hij bouwde tijdens het televisieprogramma De Nieuwe Stradivarius bij AVRO/TROS vorig jaar. Eric vertelt anekdotes over deze bijzondere gitaren. Aan alle 5 gitaren kleeft een mooi verhaal. Zoals over de befaamde Gerundino, zijn oude Stradivarius en eerste liefde, die ooit bespeeld werd door Paco Peña. In november 2016 trad Eric met groot succes op in het Apollo Theatre Harlem New York met het Ballet Hispanico. Hij speelde er zijn eigen composities, wat hem een vermelding in de New York Times opleverde. De gitaar laat de dromen huilen / het snikken de verdoolde zielen ontsnapt uit haar ronde mond / en zoals de Tarantula / weeft zij een grote ster / om te jagen op zuchten die drijven op haar zwarte houten waterput…. De Spaanse gitaar volgens Lorca.

Dinsdag 28 mei: Lunchconcert / Dividivi3. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Met de ‘Histoire du Tango’ als uitgangspunt nemen wij u mee in het leven van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla. Met dit stuk dat hij aan het einde van zijn carrière schreef laat hij niet alleen de ontwikkeling van de tango zien, maar ook van zijn eigen carrière als componist. Piazzolla speelde als bandoneonist in het befaamde tango-orkest van Anibal Troilo. Troilo hield vast aan de originele vorm van de tango terwijl Piazzolla deze juist verder wilde ontwikkelen. Tijdens zijn studie in Parijs bouwde Piazzolla verder aan zijn eigen stijl door onder meer elementen uit de klassieke muziek toe te voegen, vooral van Bach en Strawinksy. Ook de jazzmuziek van Gershwin was een inspiratie voor hem. Samen met de jazz saxofonist Gerry Mulligan nam hij onder andere de plaat Summit op, waarbij de jazz en tango prachtig samensmelten.

  1. Piazzolla Histoire du Tango
  2. Troilo Toda mi vida
  3. Ginastera Danzas Argentinas

J.S. Bach Triosonate in G

  1. Ginastera Duo
  2. Piazzolla Summit

 

*Dividivi3* bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Maar ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren. *Dividivi3* betoverde in de zomer van 2017 ruim 2000 ouders en kinderen op de Parade in Den Haag en Amsterdam. Zij speelden daar met groot succes hun spannende kindervoorstelling *‘Als heksen heksen…’*, geregisseerd door Annechien Koerselman. Zij werden door het Grachtenfestival gevraagd voor bijzondere concerten, bijvoorbeeld op een rondvaartboot en voor baby’s. De dames speelden meerdere malen op NPO Radio 4 ter promotie van hun concerten en projecten. Voor het Cultuurmenu in de Zaanstreek traden zij maar liefst 18 keer op op verschillende basisscholen met hun voorstelling *‘Als heksen heksen…’*. In opdracht van animatiestudio Reanimation bedachten en maakten zij muziek bij een animatiefilm over een koekoek die vertoond is op KLIK animatiefestival 2017 in het Eye in Amsterdam.  *Dividivi3* speelt voornamelijk klassieke muziek, maar ze maken graag uitstapjes naar andere muziekstijlen, zoals tango en jazz. De muziekstukken die zij uitzoeken zijn meestal niet geschreven voor de instrumenten waarop ze spelen. Daarom arrangeren ze zelf hun muziekstukken. Van een pianostuk of een strijkersstuk maken ze moeiteloos een arrangement voor het blazerstrio.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter