Nieuws
De Hollandsche Molen verrast met prijs

De Hollandsche Molen is heel blij met de toekenning van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019. Het Cultuurfonds maakte bekend dat deze jaarlijkse oeuvreprijs van 150.000 euro naar De Hollandsche Molen gaat. De landelijke molenvereniging, gevestigd in Amsterdam, krijgt de prijs vanwege ‘haar actieve en dynamische rol bij het molenbehoud in Nederland in de breedste zin des woords. Door het werk van de vereniging zijn honderden molens bewaard gebleven en in veel gevallen weer in beweging gekomen’, zo is te lezen in de officiële toekenningsbrief.

Aan de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019 is een bedrag van 150.000 euro verbonden. De helft daarvan gaat als startkapitaal in een fonds op naam dat de vereniging De Hollandsche Molen samen met het Cultuurfonds een bestemming naar keuze gaat geven. Wat die bestemming is, wordt door De Hollandsche Molen en het Cultuurfonds later in het jaar bepaald. Niet alleen is er veel waardering voor het fysiek behoud van molens. Uit de toekenningsbrief: Ook is het maatschappelijk draagvlak voor het behoud van molens en de interesse voor het cultureel erfgoed aanzienlijk toegenomen waarmee de wind- en watermolens een niet weg te denken plaats hebben verworven in de Nederlandse samenleving.’ Voor het filmpje over de uitreiking van de toekenningsbrief klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter