De provincie gaat geen actie voeren tegen reclame langs provinciale wegen om zo de verkeersveiligheid te dienen. Dat blijkt uit een brief die Gedeputeerde Floor Vermeulen aan Provinciale Staten heeft gezonden. In januari vroegen leden van de commissie verkeer om actie tegen de reclames. Vermeulen stelt dat reclames nu al verboden zijn op gronden die in beheer of eigendom zijn van de provincie, als daar een provinciale weg overheen gaat. Alleen reclames op zijkanten van een Abri (halte openbaar vervoer) of een klein bordje op een geadopteerde rotonde zijn toegestaan. Direct naast de weg is voor plaatsing van reclame een vergunning nodig van de provincie indien het gaat om provinciale grond (beheer of eigendom). Voor andere gronden nabij provinciale wegen heeft de provincie geen bevoegdheid. Daar beslissen gemeenten, waterschappen en/of rijksoverheid over reclameboodschappen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter