Voor de Zuid-Hollandse Noordzeekust zijn één of meerdere munitiedumpen. Dat stelt Jaap Haasnoot, lid van provinciale staten voor 50plus, in vragen aan Gedeputeerde Staten. Aanleiding voor zijn vragen zijn publicaties in België over munitiedumpen in zee voor de Belgische kust. Het gaat daarbij onder meer om gifgasgranaten waaruit mogelijk mosterdgas vrij komt. Met alle gevolgen voor mens en natuur. Het statenlid wil weten wat er precies voor de Zuidhollandse kust in zee is gestort. Indien daar geen gegevens over zijn wil Hasnoot dat er nader onderzoek naar wordt gedaan om zo de omvang en de risico’s in kaart te brengen. Ook vraagt hij welke instantie verantwoordelijk is als er zich een calamiteit voordoet, en wie aansprakelijk is. Als er geen beleid is moet dit zo snel mogelijk gemaakt worden, meent de 50plusser, en wel door de rijksoverheid. Bij de dump gaat het om munitie uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dat betekent dat het soms al zo’n 100 jaar op de zeebodem ligt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter