De dames van Cartouche kregen een pak op de broek van de koploper. En ook de heren kwamen er niet echt goed uit tegen concurrent HDM.

Cartouche Heren 1 – HDM |

Oftewel, de nummer 2 tegen de nummer 3 en dus een heus 6 puntenduel. In de beginfase was het van beide kanten aftasten en werd er eigenlijk gespeeld om niet op achterstand te komen. Dat leidde maar tot weinig oeh- en ah-momentjes. Kansen waren spaarzaam en het duel speelde zich voornamelijk op het middenveld af.

Ook na de rust leek dit het geval, totdat de thuisploeg de ban brak. Timmo Kranstauber legde aan en zorgde na 10 minuten in de tweede helft voor een 1-0 voorsprong. Cartouche hinkte daarna op 2 gedachten: de voorsprong uitbouwen, of de 1-0 naar huis hockeyen.

Het werd geen van tweeën, want de Haagsche bezoekers wisten 10 minuten voor tijd de 1-1 te maken. Een strafcorner werd uiteindelijk een strafbal en deze werd buiten bereik van de goed keepende Chris Combe binnen gepusht.

In het restant van de wedstrijd kreeg de thuisploeg middels strafcorners nog de kans om de overwinning binnen te halen, maar goed verdedigend werk van HDM zorgde uiteindelijk voor een 1-1 einduitslag. Daardoor blijft het onverminderd spannen in de top van de promotieklasse en strijden HDM, Cartouche en Schaerweijde voor 2 play-off plekken.

Cartouche Dames 1 – Union

Cartouche trad aan tegen de koploper uit poule A; Union. Als enige ploeg dit seizoen wist Cartouche van Union te winnen (uit), dus op papier beloofde een spannende wedstrijd.

Cartouche had echter een totale off-day. De Groenhemden waren niet scherp en verdedigend liep het te wensen over, waardoor het Leijte was, die na 4 minuten de openingstreffer namens Union wist te maken. De gasten waren in alles scherper en feller en Cartouche was slordig en bracht te weinig energie. Union profiteerde hier optimaal van, waardoor het na 35 minuten spelen 4-0 voorstond.

Tweede helft begon direct weer met een goal van Union, na 2 minuten was het raak en bereidde de koploper haar voorsprong uit naar 5-0. Cartouche wist zich nog iets te herpakken en scoorde via Maaike Koot nog de 5-1, maar daar was vanmiddag dan ook alles mee gezegd.

Volgende week spelen de dames uit tegen de nummer 2 van de poule, HBS.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter